2020

En av de få aktiviteter som kunnat genomföras detta pandemiår 2020 var den traditionsenliga sensommarträffen. I år var den förlagd till Ornö i Stockholms södra skärgård. En regnig lördag följdes av en solig söndag. Här är en rapport från träffen.

Lars G Karlsson seglade Öppet Hav i stället för Gotland Runt som blivit inställt. Här är hans rapport från seglingen med SWE 106 Oriole II:

En av få kappseglingar som kunde genomföras 2020 var shorthandsseglingen Kolfiberrodret som gick härs och tvärs i Stockholms skärgård i juni. Fyra Omega 42:or ställde upp. Här är en rapport från SWE 303 Anandra:

Vår tidigare ordförande Lars G Karlsson – som avgick vid årsmötet i mars – vill rikta ett tack till alla Omega 42-seglare:

Vid årsmötet delades för första gången det nyuppsatta vandringspriset till minne av Rolf Gyhlenius ut. Mottagare denna första gång blev Pia och Henry Nuija i SWE 103 Trollflöjen som alltid är med på alla träffar och förhöjer stämningen trots långa resor. Här är ett tack från dem:

Vid årsmötet i samband med båtutställningen Allf för Sjön (som ägde rum bara några dagar innan mässan fick stänga ner pga. pandemin) så berättade Lars G Karlsson och Göran Haglund om hur det är att segla Omega 42 i verkligt hårt väder (som på 2019 års Gotland Runt). Här är några bilder som visades:

I februari blev det ett uppföljningsbesök för att se hur renoveringen av Princess Svanevit har fortskridit. Här är en rapport: