2019

Den traditionella teknikträffen var i år ersatt med ett möte där Erling Matz sjöng och berättade om mat ombord. Här är en rapport från mötet:

Årets sensommarträff var i år förlagd till Bockviken nära Finnhamn. 11 Omega 42:or slöt upp trots dystra väderutsikter (vädret blev dock bättre än befarat). Här är en rapport:

Två Omega 42:or ställde upp och seglade på årets ovanligt blåsiga och stökiga ÅF Offshore Race (Gotland Runt). Ordförande Lars G Karlsson i SWE 106 Oriole blev tyvärr tvungen att bryta neråt Färö pga. en skörad fock medan kassören Göran Haglund i SWE 303 Anandra tillhörde de ca 55 % av antalet startande som fullföljde seglingen under tuffa förhållanden. Här är hans utförliga rapport från seglingen:

Årsmötet hölls även i år i samband med båtmässan Allt för Sjön, Mötet gästades av den kände båtjournalisten och författaren Bengt Jörnstedt som berättade om sina möten och seglingar med Peter Norlin.

Sällskapet var i februari ute hos Stockholms Båtsnickeri i Fisksätra för att titta på den legendomspunna 12:an Princess Svanevit som efter många år utomlands kommit hem för att renoveras och segla i Sverige.

Anna och Magnus Arnebjörk seglar sedan några år Omega 42 SWE 166 Fru C. De har bearbetat vad som ursprungligen var en annons till en fin beskrivning av en väldigt fin Omega 42.